Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 12-06-2018
  Enige tijd terug heeft Peter van Dalen met vele andere Europarlementariërs vragen gesteld aan de Europese Commissie over de Italiaanse wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Intussen heeft de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Federica Mogherini, geantwoord: NL E-000281/2018 Antwoord van hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini (4.6.2018) De Europese Unie (EU) wil de omleiding van wapens en munitie aanpakken. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2018
  Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen het Europees Parlement te onderzoeken om de anti-visserijgroep BLOOM de lobby in het parlement te ontzeggen.“Hun manier van lobbyen in de Europese cirkel is misleidend en gebaseerd op valse en ongegronde beschuldigingen en dit moet stoppen”, schrijven Van Dalen en ... Verder lezen »
 • Gepost op 31-05-2018
  "Het advies van ICES is van groot belang voor de NL-visserij en voor de EU-onderhandelingen. Het laat zien dat pulskorvisserij minder schade aan natuur en milieu brengt dan boomkor. Dat toont opnieuw de duurzaamheid van de pulsmethode aan”, zegt Peter van Dalen.“Met dit advies ben ik zeer content. Het advies ... Verder lezen »

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 11-07-2018
  In het kader van de ‘Elfwegentocht voor fossielvrij vervoer’ in Friesland, wordt vanuit de provincie Gelderland op 11 juli ook een bijdrage geleverd met een werkbezoek van progressieve politici van de Noordwest-Veluwe per e-bike. Er is voor Gaasterland gekozen om omdat beide gebieden erg op elkaar lijken. Gaasterland heeft evenals ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-07-2018
  Harderwijk kent diverse regelingen om minima te ondersteunen. Deze zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden en aan te vragen. Op vragen van de PvdA in oktober vorig jaar heeft het College daarom toegezegd om deze ook gezamenlijk communiceren, en dan niet alleen vanuit de website. Enkele jaren geleden ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-06-2018
  Soms mag je als raadslid echt even gaan zoeken. Tijdens een werkbezoek hoorde ik dat zorgverleners te horen kregen van ambtenaren dat de Regeling Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten niet meer geldig was in 2017. En dat terwijl ik vanuit de gemeenteraad had begrepen dat deze regeling van kracht zou ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 06-07-2018
  De afgelopen maanden viel het misschien al op: de D66-fractie postte op Twitter en Facebook regelmatig berichten onder de #GroenVooruit. Statenleden Rigo Heldoorn en Rita Braam - van Valkengoed vertellen over het hoe en waarom hiervan.  Onder het motto #GroenVooruit vroeg de Gelderse D66-fractie de afgelopen maanden ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-07-2018
  Op de, warme, laatste zaterdag van juni ontving D66 Gelderland collega D66-Statenleden en gedeputeerden uit het hele land in Arnhem. Na ontvangst in het provinciehuis trekt de karavaan naar Industriepark Kleefse Waard om te eindigen bij Dudok voor een welverdiende verfrissing. Vertraagd door enkele logistieke moeilijkheden, trapt ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-07-2018
  Tijdens de Statenvergadering van 4 juli bespraken de Gelderse Staten onder meer de Voorjaarsnota. D66-fractievoorzitter Fleur van der Schalk sprak daarover de onderstaande tekst uit. “Deze Voorjaarsnota pakt door met de ambities uit het coalitieakkoord. Het financieel perspectief van de provincie is structureel en incidenteel gunstig en ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 11-04-2018
  Speerpunt: passende woonruimte binnen 2,5 jaar voor iedereen. Vanmorgen was onze fractievoorzitter Henk Vermeer in Deventer op bezoek bij de demonstratiewoning van house2start. Inmiddels is ook een afvaardiging van Woningcorporatie UWOON hier al op bezoek geweest. Ook zij zijn enthousiast over deze all-electric woning die inclusief apparatuur en energiekosten ca ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2018
  De steen is in het Randmeer geworpen! Harderwijk Anders en VVD nemen initiatief tot motie KOOPZONDAG in de gemeenteraadsvergadering van 5 april Op 21 maart 2018 heeft die Harderwijker kiezer overduidelijk gekozen voor de introductie van openstelling van winkels en supermarkten op de zondagen. Welke vorm dit moet krijgen ligt ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-03-2018
  Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Laat je stem horen op de avond vóór de verkiezingen . En …het eerste drankje is voor ons ! Wij sluiten hiermee onze campagne feestelijk af, iedereen is welkom, juist óók anderstaligen want Nederlandse liedjes zingen schijnt goed te werken bij het aanleren van ... Verder lezen »