Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 21-06-2018
  Na hectiek is besloten zitting over internationale ICES-puls-studie toch openbaar gemaakt: “ICES is een onafhankelijk wetenschappelijk instituut. Wij zijn wetenschappers en houden ons bezig met feiten”, zei Eskild Kirkegaard, directeur van ICES. Speciaal ingevlogen vanuit Denemarken, op verzoek van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP). ). Hij was vanmorgen in de Visserijcommissie ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-06-2018
  Vandaag heeft Peter van Dalen iets ongebruikelijks gedaan: Hij is uit protest opgestapt uit de vergadering van de Visserijcommissie. De voorzitter weigerde namelijk zijn voorstel in stemming te brengen, om de bespreking van het ICES-rapport (over pulsvisserij) openbaar te houden. Die weigering is een schending van het reglement...En over die ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-06-2018
  In de Europese Unie is het Verenigd Koninkrijk altijd opgetreden als constructieve oppositie. Als tegenmacht tegen de te vaak overheersende as Duitsland-Frankrijk. (Onderstaand de tekst en hier de link naar de uitgesproken gefilmde bijdrage: https://youtu.be/89ACrKnwTuw ) In Berlijn heerst een al-oud trauma: men wil nimmer meer opnieuw dominant worden. Dus uiteindelijk bepaalt binnen die ... Verder lezen »

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 06-06-2018
  ‘Tienduizenden jonggehandicapten tussen wal en schip’, zo kopte De Volkrant onlangs. ‘Het aantal jonggehandicapten zonder werk en uitkering neemt toe’ stelt de krant in hetzelfde artikel. De positie van jonggehandicapten is er, sinds de gemeenten de verantwoordelijkheid hebben voor deze groep, niet beter op geworden. Jeugdzorg Nederland schat dat het ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-05-2018
  Gisteravond was het debat over het nieuwe coalitieakkoord: “Aanpakken met ambitie”. Althans, dat was de bedoeling. Maar helaas besloten drie van de vier coalitiefracties anders. Nadat de coalitiefracties de loftrompet hadden gestoken, waren de oppositiefracties aan de beurt. Stuk voor stuk werd serieus ingegaan op het akkoord. Complimenten werden uitgedeeld, ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-04-2018
  Tijdens het debat over de woonvisie hield onze fractievoorzitter Wilco Bos zijn zogenaamde Maiden Speech. Hierbij vroeg hij aandacht voor levensloopbestendige woningen, problemen voor starters en natuurlijk voor voldoende betaalbare huurwoningen. Hieronder zijn volledige bijdrage. Voorzitter, Voor ons ligt een uitgebreide woonvisie, met heldere conclusies en ambities. De belangrijkste taak ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 20-06-2018
  De lijsttrekkersverkiezing van D66 Gelderland is uitgemond in winst voor Gedeputeerde Michiel Scheffer (53,6%) ten opzichte van Vice-fractievoorzitter Celine Blom (46,4%). "De leden hebben gekozen, nu gaan we samen werk maken met onze afdelingen van een sterke campagne voor een groen en gezond Gelderland", zo stelt winnaar Scheffer. ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2018
  D66-Statenlid Lucia van Milaan stelde onlangs vragen over de (digitale) toegankelijkheid van de provincie Gelderland. De antwoorden laten zien dat de provincie op de goede weg is, maar er zeker nog niet is. Op 14 juli 2016 ondertekende Nederland het VN-verdrag voor de rechten van mensen met ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-06-2018
  Céline Blom en Michiel Scheffer zijn namens D66 kandidaat lijsttrekker voor de Provinciale Staten-verkiezingen van volgend jaar. Wat zijn hun speerpunten? Waar zitten de verschillen en hoe gaan ze D66 aan een goed resultaat helpen tijdens de verkiezingen? Een dubbelinterview met twee zeer gemotiveerde kandidaten. Het is ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 11-04-2018
  Speerpunt: passende woonruimte binnen 2,5 jaar voor iedereen. Vanmorgen was onze fractievoorzitter Henk Vermeer in Deventer op bezoek bij de demonstratiewoning van house2start. Inmiddels is ook een afvaardiging van Woningcorporatie UWOON hier al op bezoek geweest. Ook zij zijn enthousiast over deze all-electric woning die inclusief apparatuur en energiekosten ca ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2018
  De steen is in het Randmeer geworpen! Harderwijk Anders en VVD nemen initiatief tot motie KOOPZONDAG in de gemeenteraadsvergadering van 5 april Op 21 maart 2018 heeft die Harderwijker kiezer overduidelijk gekozen voor de introductie van openstelling van winkels en supermarkten op de zondagen. Welke vorm dit moet krijgen ligt ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-03-2018
  Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Laat je stem horen op de avond vóór de verkiezingen . En …het eerste drankje is voor ons ! Wij sluiten hiermee onze campagne feestelijk af, iedereen is welkom, juist óók anderstaligen want Nederlandse liedjes zingen schijnt goed te werken bij het aanleren van ... Verder lezen »