Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 04-03-2020
  GEANNULEERD IVM CORONA VIRUS Er is een ernstig tekort aan woningen voor jonge starters en senioren. Jongeren verlaten de regio en ouderen willen meer eigentijds wonen. De nieuwe sociale woonvormen nodigen uit tot meer onderlinge zorg, aandacht en minder eenzaamheid. Overal in het land ontstaan initiatieven om Knarrenhoven en kant-en-klare ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-02-2020
  Mijn vorige column ging over de terugkeer van de PvdA aan het front van de peilingen. In deze column probeer ik de kansen te duiden die links Nederland krijgen om nu eindelijk weer eens een factor van belang te worden. Waar liggen de mogelijkheden en kansen voor links: Bij de ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-02-2020
  Gisteren debatteerde de gemeenteraad over het gebruik van loting bij het toewijzen van woningen. De PvdA fractie is hier zeer kritisch op. Bij de invoering zou dit gaan om 10% en zou evaluatie van de effecten volgen. Inmiddels is het opgelopen tot 25%, terwijl de effecten onduidelijk zijn. Wel stijgt ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 02-03-2020
  U bent op woensdag 25 maart vanaf 18:30 uur van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst rondom de RESsen in Gelderland. De bijeenkomst vindt plaats op het provinciehuis van Gelderland in Arnhem (Markt 11, 6811 CG Arnhem). Karin Visser is woordvoerder op de RESsen namens D66 in de ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-02-2020
  In 2019 is er veel gebeurd in de Provinciale Staten, er waren onder andere verkiezingen wat zorgde voor wisselingen in de fractie van D66 Gelderland. Het stikstofdossier werd een belangrijk dossier, maar ook klimaat en onderwijs waren grote thema’s, dit loopt door in 2020. Samen met fractievoorzitter Céline Blom blikken ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-01-2020
   In Regionale Energie Strategieën (RES) worden veel nationale afspraken uit het Klimaatakkoord in de praktijk gebracht. Dit gebeurt in een landelijk dekkend programma van 30 regio’s. Binnen de provincie Gelderland zijn er 6 Ressen en elke regio dient zijn startnotitie in bij de provincie. Vandaag ligt de ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 26-03-2020
  Deze raamposter is bedoeld om te laten zien of je in deze lastige tijd hulp nodig hebt.Je kunt de poster downloaden en uitprinten en achter je raam plaatsen. DOWNLOAD DE POSTER Lukt dat niet, stuur ons dan een berichtje, dan kijken we wat we kunnen regelen. Laten we elkaar een ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-07-2019
   🚙🏠🚕🏠🚙 Met het opstellen van het rapport “Parkeren in Harderwijk Anders” willen we aan de slag met de problemen die bij ons gemeld zijn. Bedankt voor die meer dan 300 reacties! Op donderdagavond 18 juli diende Harderwijk Anders raadslid Edwin Enklaar tijdens de raadsvergadering een drietal voorstellen in waarmee een begin gemaakt kan ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-06-2019
  Je kunt het HA magazine downloaden of hier op de website lezen. Als je op het HA magazine klikt zie je links onderaan een navigatie menu, waarmee je met de pijltjes voor-en achteruit door de nieuwsbrief kunt bladeren. Het plus en min teken zijn voor het vergroten en verkleinen van ... Verder lezen »