Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 05-09-2018
  “Dinsdag 4 september presenteerden Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Dennis de Jong (SP) het jaarrapport van de Intergroep Vrijheid van Godsdienst of Levensovertuiging van het Europees Parlement."Dennis de Jong: ´Voor de EU is het van belang te erkennen dat in grote delen van de wereld overtuigingen en religies een ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-06-2018
  Enige tijd terug heeft Peter van Dalen met vele andere Europarlementariërs vragen gesteld aan de Europese Commissie over de Italiaanse wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Intussen heeft de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Federica Mogherini, geantwoord: NL E-000281/2018 Antwoord van hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini (4.6.2018) De Europese Unie (EU) wil de omleiding van wapens en munitie aanpakken. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2018
  Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen het Europees Parlement te onderzoeken om de anti-visserijgroep BLOOM de lobby in het parlement te ontzeggen.“Hun manier van lobbyen in de Europese cirkel is misleidend en gebaseerd op valse en ongegronde beschuldigingen en dit moet stoppen”, schrijven Van Dalen en ... Verder lezen »

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 29-12-2018
  Nog een paar dagen, en dan is 2018 weer voorbij. Een bewogen jaar om op terug te kijken. Een jaar waarin het kerkasiel weer een begrip werd. In Den Haag zit een gezin al maanden opgesloten in een kerk, omdat ze uitgezet dreigen te worden. Volgens staatssecretaris Harbers volkomen logisch, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-12-2018
  PvdA wil dat Harderwijk onderscheid gaat maken tussen bijstandsfraude en fouten zonder kwade opzet. Om dit te bereiken dient de partij deze week een motie in, samen met GemeenteBelang, Harderwijk Anders, GroenLinks en CDA. Fractievoorzitter Wilco Bos: “Natuurlijk moet iemand die de gemeente voor duizenden euro’s oplicht worden aangepakt. Daar ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-12-2018
  Daar heb je de PvdA weer, zult u denken, na het lezen van de titel. Klopt, maar het gaat niet over het aan de markt overlaten van energie of openbaar vervoer, het gaat over de tegenbeweging die je overal ziet ontstaan. Daar waar de rechts georiënteerde overheid zaken vrij geeft ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 21-12-2018
  Gelderse Gedeputeerde Michiel Scheffer is één van de tien genomineerden in de jaarlijkse verkiezing als Beste Bestuurder van Nederland. De D66’er wordt door de bestuurders en politici die hem nomineerden ‘veelvuldig geprezen om zijn effectiviteit en creativiteit’. In de verkiezing neemt Scheffer het op tegen onder anderen ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-12-2018
  Tijdens de Statenvergadering van 19 december stemde Provinciale Staten in met een bijdrage van 7,5 miljoen euro aan de komst van CITC. Dit internationale open innovatiecentrum voor microchiptechnologie komt in Nijmegen op de daar gevestigde Novio Tech Campus. Begin 2019 moet het van start gaan. In het ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-12-2018
  Tijdens de Statenvergadering van 19 december stelde Provinciale Staten de nieuwe Omgevingsvisie en –verordening vast. D66-Statenlid Stan Hellegers vroeg tijdens de behandeling aandacht voor (provincie)grensoverschrijdende natuur. Een amendement van zijn hand daarover, werd aangenomen.   Aan de Omgevingsvisie is een langdurig proces vooraf gegaan. ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 19-01-2019
  Op naar een nieuw zwembad de Sypel met de door Harderwijkers zo gewenste Fun en kortere wachttijden voor zwemlessen? De Harderwijk Anders leden van de commissie Samenleving, Kimberley Siccama en Maarten Reckman kwamen met de rest van de commissie voor de 2e keer bij elkaar om te praten over het nieuwe zwembad.  Ook aan deze vergadering ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-01-2019
  De Stad als Podium, hoe zit dat nou met de plannen, wanneer gaan we er als inwoners wat van zien en beleven? De Harderwijk Anders leden van de commissie Samenleving, Kimberley Siccama en Maarten Reckman hebben zich met de rest van de commissie laten informeren op over de voortgang van Stad als Podium (SAP). Anton ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-01-2019
  Harderwijk Anders groeit, dat zorgt er ook voor dat steeds meer inwoners van Harderwijk en Hierden contact met ons opnemen via mail, Facebook en telefoon. Daarnaast weten ook organisaties en bedrijven ons te vinden. Er komt dus veel op ons fractieteam af en we willen al deze verzoeken op de ... Verder lezen »