Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 05-09-2018
  “Dinsdag 4 september presenteerden Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Dennis de Jong (SP) het jaarrapport van de Intergroep Vrijheid van Godsdienst of Levensovertuiging van het Europees Parlement."Dennis de Jong: ´Voor de EU is het van belang te erkennen dat in grote delen van de wereld overtuigingen en religies een ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-06-2018
  Enige tijd terug heeft Peter van Dalen met vele andere Europarlementariërs vragen gesteld aan de Europese Commissie over de Italiaanse wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Intussen heeft de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Federica Mogherini, geantwoord: NL E-000281/2018 Antwoord van hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini (4.6.2018) De Europese Unie (EU) wil de omleiding van wapens en munitie aanpakken. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2018
  Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen het Europees Parlement te onderzoeken om de anti-visserijgroep BLOOM de lobby in het parlement te ontzeggen.“Hun manier van lobbyen in de Europese cirkel is misleidend en gebaseerd op valse en ongegronde beschuldigingen en dit moet stoppen”, schrijven Van Dalen en ... Verder lezen »

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 14-05-2019
  Na een halfjaar ervaring in de dagelijkse politiek ben ik anders gaan aankijken tegen regeldruk. Vroeger riep ik nogal makkelijk “er zijn veel te veel regels”, maar nu zie ik dat regels een rol hebben. En dat regels schrappen of vereenvoudigen de bescherming van burgers kan verminderen of zelfs schaden. ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-05-2019
  Deze week geen gewone column, maar een beeldcolumn! Onze voorzitter Doris Goosen brengt de binnenstad in beeld en bespreekt de leegstand. Het bericht Beeldcolumn leegstand binnenstad verscheen eerst op PvdA Harderwijk. Verder lezen »
 • Gepost op 01-04-2019
  In de raadsvergadering van komende donderdag zal de Partij van de Arbeid vol inzetten op het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen in Waterfront. De doelen in de woonvisie kunnen immers niet behaald worden, zonder ook Waterfront hierin te betrekken. Zeker in nieuwbouwwijken is in Harderwijk op dit moment onvoldoende ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 01-04-2019
  Afgelopen donderdag werden de vier nieuwe D66-Statenleden geïnstalleerd. Michiel Scheffer, Céline Blom, Antoon Kanis en Karin Visser vertolken het D66-gedachtegoed in het Arnhemse provinciehuis. Traditiegetrouw vindt na de installatie het zogeheten duidingsdebat plaats. Fractievoorzitter Michiel Scheffer sprak daar de onderstaande tekst uit. ‘Voorzitter Ook ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-03-2019
  Vanmiddag is de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen voor Gelderland binnengekomen. De vier zetels voor D66 uit de exitpoll worden hiermee bevestigd. Maandag om 10.00u wordt de definitieve uitslag op het provinciehuis vastgesteld. Lijsttrekker Michiel Scheffer: ‘D66 feliciteert Forum voor Democratie en GroenLinks, de grote winnaars ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-03-2019
  D66 wil dat de provincie 200 kilometer snelfietspad aanlegt in Gelderland. Dat staat in het plan ‘Voor de fiets’ dat lijsttrekker Michiel Scheffer vanmiddag in Zutphen aanbood aan Staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Scheffer: ‘De fiets is een gezonde en schone manier van vervoer. Met 200 kilometer snelfietspad kunnen nog meer ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 26-04-2019
  Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft op vrijdag 26 april in de raadzaal van het Huis van de Stad een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan tien inwoners van de gemeente Harderwijk die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij. Namens Harderwijk Anders was het raadslid Maarten Reckman aanwezig. Voor de gehuldigden ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-04-2019
  Op donderdag 25 april bereikte ons het droevige bericht dat afgelopen woensdag Liesbeth Harms in het ziekenhuis is overleden.  Liesbeth was één van de oprichters van Harderwijk Anders. Ze heeft jarenlang de fractie ondersteund.De laatste jaren was ze nauw betrokken bij de uitwerking van het transformatieplan van het park Ceintuurbaan.Wij ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-04-2019
  Je kunt de nieuwsbrief downloaden en op je scherm lezen en je kunt de nieuwsbrief hier op de website lezen. Als je op de nieuwsbrief klikt zie je links onderaan een navigatie menu, waarmee je met de pijltjes voor-en achteruit door de nieuwsbrief kunt gaan.  Het plus en min teken ... Verder lezen »