Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 05-09-2018
  “Dinsdag 4 september presenteerden Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Dennis de Jong (SP) het jaarrapport van de Intergroep Vrijheid van Godsdienst of Levensovertuiging van het Europees Parlement."Dennis de Jong: ´Voor de EU is het van belang te erkennen dat in grote delen van de wereld overtuigingen en religies een ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-06-2018
  Enige tijd terug heeft Peter van Dalen met vele andere Europarlementariërs vragen gesteld aan de Europese Commissie over de Italiaanse wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Intussen heeft de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Federica Mogherini, geantwoord: NL E-000281/2018 Antwoord van hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini (4.6.2018) De Europese Unie (EU) wil de omleiding van wapens en munitie aanpakken. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2018
  Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen het Europees Parlement te onderzoeken om de anti-visserijgroep BLOOM de lobby in het parlement te ontzeggen.“Hun manier van lobbyen in de Europese cirkel is misleidend en gebaseerd op valse en ongegronde beschuldigingen en dit moet stoppen”, schrijven Van Dalen en ... Verder lezen »

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 09-11-2018
  Gisteren debatteerde de Harderwijkse gemeenteraad over het Collegeprogramma: “Aanpakken met ambitie”. In het debat gaf fractievoorzitter Wilco Bos aan de ambitie wel te zien. En grotendeels ook te ondersteunen. Maar wordt het ook aangepakt? Hieronder zijn debatbijdrage: “Ambitie genoeg, nu aanpakken! Ambitie. Dat zien we wel terug in het collegeprogramma. ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-11-2018
  Tijdens de begrotingsbehandeling vroeg fractievoorzitter Wilco Bos extra aandacht voor bestaanszekerheid. In een stad die het voor de wind gaat, moeten ook de mensen die het moeilijk hebben voelen dat het goed gaat. Lees zijn volledige bijdrage aan het debat hieronder. “Harderwijk is financieel gezond. Dit is het gevolg van ... Verder lezen »
 • Gepost op 17-10-2018
  PvdA Harderwijk is teleurgesteld in parkeervoorstellen die het College deze week voor heeft liggen in de raadscommissie Beleid Algemeen. De afgelopen jaren heeft er een uitgebreide parkeerproef gelopen met 2 uur gratis parkeren in de Houtwalgarage en parkeerterrein Westeinde. Zonder duidelijke evaluatie kiest het College er nu voor om dit ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 08-11-2018
  Woensdag 7 november bezocht de D66-Statenfractie samen met de fractie van CDA Gelderland Solarpark De Kwekerij in Hengelo (Gld.). Daar kregen ze uitleg over de totstandkoming van dit zonnepark en bekeken ze het park met eigen ogen. In de middag was er ruimte voor discussie over zonneparken in het algemeen. ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-11-2018
  D66 Gelderland heeft vandaag als eerste partij in Gelderland de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2019 bekendgemaakt. Lijsttrekker Michiel Scheffer is blij met ‘zijn’ kandidaten: ‘De leden van D66 hebben gekozen voor een lijst met échte volksvertegenwoordigers’. In een online stemming konden de leden ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-10-2018
  Gisteren was minister Cora van Nieuwenhuize op de dag af één jaar verantwoordelijk voor het dossier Lelystad Airport. Statenlid Antoon Kanis (D66) maakt in het onderstaande stuk de balans op: ‘Het vertrouwen in het proces rond Lelystad Airport heeft een nieuw dieptepunt bereikt.’ Gisteren, op 26 oktober, ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 06-11-2018
  HA heeft op 5 november in centrum de Zin het huishoudboekje van de gemeente Harderwijk uit op een begrijpelijke manier uitgelegd. Hieronder vindt je themabegroting in een oogopslag. Je kunt de “themabegroting in een oogopslag” downloaden en op je scherm bekijken en je kunt de themabegroting hier op de website ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-11-2018
  HA heeft op 5 november in centrum de Zin het huishoudboekje van de gemeente Harderwijk uit op een begrijpelijke manier uitgelegd. Op 8 november worden er in de gemeenteraad van Harderwijk besluiten genomen over de Themabegroting 2019-2022. Een onderwerp waar inwoners, gezien de opkomst, wel geïnteresseerd zijn, maar vaak in de ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-10-2018
  Deze week was het al in het nieuws: woningbouw is in bijna elke gemeente een grote uitdaging. Zo ook in Harderwijk. We zeiden al eerder: klip en klaar, voor iedereen een woning binnen 2,5 jaar. Daar is nog veel voor nodig. In het artikel schrijft een planoloog: “Veel mensen denken ... Verder lezen »