Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 05-09-2018
  “Dinsdag 4 september presenteerden Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Dennis de Jong (SP) het jaarrapport van de Intergroep Vrijheid van Godsdienst of Levensovertuiging van het Europees Parlement."Dennis de Jong: ´Voor de EU is het van belang te erkennen dat in grote delen van de wereld overtuigingen en religies een ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-06-2018
  Enige tijd terug heeft Peter van Dalen met vele andere Europarlementariërs vragen gesteld aan de Europese Commissie over de Italiaanse wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Intussen heeft de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Federica Mogherini, geantwoord: NL E-000281/2018 Antwoord van hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini (4.6.2018) De Europese Unie (EU) wil de omleiding van wapens en munitie aanpakken. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2018
  Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen het Europees Parlement te onderzoeken om de anti-visserijgroep BLOOM de lobby in het parlement te ontzeggen.“Hun manier van lobbyen in de Europese cirkel is misleidend en gebaseerd op valse en ongegronde beschuldigingen en dit moet stoppen”, schrijven Van Dalen en ... Verder lezen »

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 10-09-2018
  De geldpot van het ESF (Europese Sociaal Fonds) biedt subsidie voor de begeleiding van kwetsbare groepen en leerlingen op de arbeidsmarkt. Nu blijkt uit de berichtgeving in het dagblad Trouw deze pot opeens leeg te zijn. Dit heeft forse consequenties voor praktijkscholen en VSO-scholen (voortgezet speciaal onderwijs). Deze scholen zijn ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-08-2018
  De Harderwijkse PvdA is verbaasd over het promoten van RoundUp door de gemeente Harderwijk. Deze week verspreid de gemeente Harderwijk informatie over de herkenning en bestrijding van de Japanse duizendknoop. Eén van die tips hieruit is het bestrijden met glyfosaat / RoundUp. Dit bestrijdingsmiddels is al geruime tijd controversieel en ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-08-2018
  De Harderwijkse PvdA maakt zich zorgen over het voortbestaan van de collectieve zorgverzekering voor minima in Harderwijk. Verzekeraar Zilveren Kruis beëindigt op dit moment in verschillende gemeenten contracten voor dergelijke verzekeringen, omdat de polissen hier voor de verzekeraar te weinig winst opleveren. Harderwijk kent diverse regelingen om minima te ondersteunen. ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 12-09-2018
  Tijdens de vergadering van de commissie RLW op 12 september sprak Statenlid Antoon Kanis namens D66 Gelderland over Lelystad Airport. Kanis benadrukte nogmaals dat D66 Gelderland tegen laagvliegroutes over Gelderland is. Lees hieronder de volledige spreektekst. Voorzitter, Laat ik maar ... Verder lezen »
 • Gepost op 24-08-2018
  D66-Statenleden Rita Braam-Van Valkengoed en Antoon Kanis willen dat er een doorlopende snelfietsroute komt tussen Utrecht en Arnhem. Door het aanleggen van snelfietspaden ontstaan er snelle en veilige trajecten voor fietsers. Dit stimuleert reizigers om nog vaker de (elektrische) fiets te pakken in het woon-werkverkeer. Met hun ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-07-2018
  De afgelopen maanden viel het misschien al op: de D66-fractie postte op Twitter en Facebook regelmatig berichten onder de #GroenVooruit. Statenleden Rigo Heldoorn en Rita Braam - van Valkengoed vertellen over het hoe en waarom hiervan.  Onder het motto #GroenVooruit vroeg de Gelderse D66-fractie de afgelopen maanden ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 20-09-2018
  U kunt de nieuwsbrief downloaden of hieronder op de website lezen. Klik hier om de nieuwsbrief 2018-03 te downloaden Om de nieuwsbrief in te lezen klikt u met uw muis op de nieuwsbrief.   Links onderaan de geopende nieuwsbrief bevindt zich een navigatie menu, waarmee u met de pijltjes voor-en ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-09-2018
  Gezamenlijke verklaring partijen in de gemeenteraad van Harderwijk omtrent bouw horecapand aan de Havendam. Een aantal maanden geleden is het plan voor de bouw van een horecapand aan de Havendam, net voor de nieuw geplaatste ophaalbrug, gepresenteerd door projectontwikkelaars Timmers en Breman. Zij willen dit pand bouwen met als beoogde ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-09-2018
  Het team Beleid Algemeen van Harderwijk Anders op bezoek bij de afdeling Handhaving. Maandag 03-09-2018 heeft het team Beleid Algemeen een zeer interessant werkbezoek bij Handhaving Harderwijk. Natuurlijk ken je die van de evenementen, de ‘gele rakkers’ en misschien zelfs van een parkeerboete…. Maar ze hebben ook taken rond de ... Verder lezen »