Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 05-09-2018
  “Dinsdag 4 september presenteerden Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Dennis de Jong (SP) het jaarrapport van de Intergroep Vrijheid van Godsdienst of Levensovertuiging van het Europees Parlement."Dennis de Jong: ´Voor de EU is het van belang te erkennen dat in grote delen van de wereld overtuigingen en religies een ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-06-2018
  Enige tijd terug heeft Peter van Dalen met vele andere Europarlementariërs vragen gesteld aan de Europese Commissie over de Italiaanse wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Intussen heeft de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Federica Mogherini, geantwoord: NL E-000281/2018 Antwoord van hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini (4.6.2018) De Europese Unie (EU) wil de omleiding van wapens en munitie aanpakken. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2018
  Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen het Europees Parlement te onderzoeken om de anti-visserijgroep BLOOM de lobby in het parlement te ontzeggen.“Hun manier van lobbyen in de Europese cirkel is misleidend en gebaseerd op valse en ongegronde beschuldigingen en dit moet stoppen”, schrijven Van Dalen en ... Verder lezen »

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 19-03-2019
  Het drama van gisteren in Utrecht, wat de motieven ook zijn, laat zien hoe fragiel onze democratie is. De samenleving wordt direct ontwricht. Mensen om mij heen en ikzelf volgden de hele dag het nieuws. De meeste politieke partijen staakten hun campagne en de mensen die staakten gingen weer aan ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-03-2019
  Deze vraag blijft me bezighouden nu er in Harderwijk flink geïnvesteerd wordt in allerlei projecten en verfraaiingen van de stad. Ook belangrijk, maar maken we wel de juiste keuzes? In de gesprekken die ik de laatste tijd gevoerd heb met inwoners van onze stad, blijkt mij te vaak dat er ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-03-2019
  Op 20 maart zijn er niet alleen provinciale, maar ook waterschapsverkiezingen. Harderwijker Wilco Bos is verkiesbaar als lijstduwer voor de Partij van de Arbeid in het waterschap Vallei en Veluwe. Hij wil hiermee het waterschap Vallei en Veluwe meer bekendheid geven, en laten zien wat het waterschap voor de gemeente ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 16-03-2019
  D66 wil dat de provincie 200 kilometer snelfietspad aanlegt in Gelderland. Dat staat in het plan ‘Voor de fiets’ dat lijsttrekker Michiel Scheffer vanmiddag in Zutphen aanbood aan Staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Scheffer: ‘De fiets is een gezonde en schone manier van vervoer. Met 200 kilometer snelfietspad kunnen nog meer ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-03-2019
  D66 Gelderland wil dat drugsafval anoniem kan worden ingeleverd. Daarmee hoopt de Gelderse D66-fractie een eind te maken aan illegale dumping van drugsafval in Gelderland. Dit zei Antoon Kanis in een debat op Radio Gelderland. Chemisch afval, met name van de productie van XTC, wordt gedumpt in ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-03-2019
  Het zit erop. 27 februari was de laatste Statenvergadering van deze periode. Daarmee kwam informeel een einde aan het Statenwerk voor D66’ers Lucia van Milaan, Fleur van der Schalk en Rigo Heldoorn. Hoe kijken ze terug op hun tijd als lid van de Provinciale Staten van Gelderland? ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 22-02-2019
  Op 20 maart worden de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen gehouden. Ga ook stemmen!Aan deze verkiezingen doet HA niet mee. Als lokale partij steken wij onze energie in de gemeente HArderwijk. Wel wijzen we je graag op de verkiezingskrant in gewone taal over de Provinciale Statenverkiezingen en de ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-02-2019
  HAllo allemaal, welkom bij de Harderwijk Anders HA MEEZINGavond bij WalHAlla op dinsdagavond 19 maart. De dag er na zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ga ook stemmen!Aan deze verkiezingen doet HA niet mee. Wij steken al onze energie in de gemeente HArderwijk. Van ons ook geen stemadvies, zoek ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-02-2019
  Dit zijn onderwerpen die vanavond vanaf 19.30 op de agenda staan in de gemeenteraad in Het Huis van de Stad. Nieuwe zwembad energieneutraal Bij het ZWEMBAD ligt een voorstel voor een energieneutraal bad met daaraan toegevoegd, zoals HA gevraagd heeft, ook FUN elementen. We vinden het een mooi plan. Wel ... Verder lezen »