Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 



ChristenUnie Harderwijk
 • Gepost op 12-06-2018
  Enige tijd terug heeft Peter van Dalen met vele andere Europarlementariërs vragen gesteld aan de Europese Commissie over de Italiaanse wapenuitvoer naar Saudi-Arabië. Intussen heeft de Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken, Federica Mogherini, geantwoord: NL E-000281/2018 Antwoord van hoge vertegenwoordiger/vicevoorzitter Mogherini (4.6.2018) De Europese Unie (EU) wil de omleiding van wapens en munitie aanpakken. Wat ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-06-2018
  Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) vragen het Europees Parlement te onderzoeken om de anti-visserijgroep BLOOM de lobby in het parlement te ontzeggen.“Hun manier van lobbyen in de Europese cirkel is misleidend en gebaseerd op valse en ongegronde beschuldigingen en dit moet stoppen”, schrijven Van Dalen en ... Verder lezen »
 • Gepost op 31-05-2018
  "Het advies van ICES is van groot belang voor de NL-visserij en voor de EU-onderhandelingen. Het laat zien dat pulskorvisserij minder schade aan natuur en milieu brengt dan boomkor. Dat toont opnieuw de duurzaamheid van de pulsmethode aan”, zegt Peter van Dalen.“Met dit advies ben ik zeer content. Het advies ... Verder lezen »

 



VVD Harderwijk

 



PvdA Harderwijk
 • Gepost op 13-08-2018
  De Harderwijkse PvdA maakt zich zorgen over het voortbestaan van de collectieve zorgverzekering voor minima in Harderwijk. Verzekeraar Zilveren Kruis beëindigt op dit moment in verschillende gemeenten contracten voor dergelijke verzekeringen, omdat de polissen hier voor de verzekeraar te weinig winst opleveren. Harderwijk kent diverse regelingen om minima te ondersteunen. ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2018
  In het kader van de ‘Elfwegentocht voor fossielvrij vervoer’ in Friesland, wordt vanuit de provincie Gelderland op 11 juli ook een bijdrage geleverd met een werkbezoek van progressieve politici van de Noordwest-Veluwe per e-bike. Er is voor Gaasterland gekozen om omdat beide gebieden erg op elkaar lijken. Gaasterland heeft evenals ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-07-2018
  Harderwijk kent diverse regelingen om minima te ondersteunen. Deze zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden en aan te vragen. Op vragen van de PvdA in oktober vorig jaar heeft het College daarom toegezegd om deze ook gezamenlijk communiceren, en dan niet alleen vanuit de website. Enkele jaren geleden ... Verder lezen »

 



SP Harderwijk
 • Gepost op 26-06-2016
  Zo' n zestig belangstellenden waren afgekomen op informatieavond voor het oprichten van een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeringen gaan vervangen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bevolking af wil van het huidige zorgstelsel. Het is een complete mislukking geworden, de zorg is ernstig versoberd, ... Verder lezen »
 • Gepost op 19-06-2016
  De SP Harderwijk organiseert op vrijdag 24 juni, in de Catharinakapel, een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico. Verder lezen »
 • Gepost op 04-06-2016
  Onder een brandende zon zijn ruim dertig SP-ers op pad gegaan om het Nationale Zorgfonds te promoten. Ze hadden zich verspreid over de wijken Stadsdennen en De Wittenhagen. Bij honderden mensen werd er aangebeld en een krant overhandigd met daarin de uitleg waarom het Nationaal Zorgfonds, zonder eigen risico, ... Verder lezen »

 



D66 Harderwijk
 • Gepost op 06-07-2018
  De afgelopen maanden viel het misschien al op: de D66-fractie postte op Twitter en Facebook regelmatig berichten onder de #GroenVooruit. Statenleden Rigo Heldoorn en Rita Braam - van Valkengoed vertellen over het hoe en waarom hiervan.  Onder het motto #GroenVooruit vroeg de Gelderse D66-fractie de afgelopen maanden ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-07-2018
  Op de, warme, laatste zaterdag van juni ontving D66 Gelderland collega D66-Statenleden en gedeputeerden uit het hele land in Arnhem. Na ontvangst in het provinciehuis trekt de karavaan naar Industriepark Kleefse Waard om te eindigen bij Dudok voor een welverdiende verfrissing. Vertraagd door enkele logistieke moeilijkheden, trapt ... Verder lezen »
 • Gepost op 04-07-2018
  Tijdens de Statenvergadering van 4 juli bespraken de Gelderse Staten onder meer de Voorjaarsnota. D66-fractievoorzitter Fleur van der Schalk sprak daarover de onderstaande tekst uit. “Deze Voorjaarsnota pakt door met de ambities uit het coalitieakkoord. Het financieel perspectief van de provincie is structureel en incidenteel gunstig en ... Verder lezen »

 



Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 15-08-2018
  15-08-2018 verscheen in de Stentor een artikel over de mogelijke komst van Tiny Houses bij het Rappad. Wat betreft Harderwijk Anders worden er aan het Rappad zo snel mogelijk woningen gebouwd. Zoals bijvoorbeeld appartementen voor starters en sociale huur. Harderwijk Anders is een voorstander van het ruimte geven aan Tiny ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-08-2018
  Deze commissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) behartigt, vanuit de inhoud, de belangen op deze onderwerpen, namens alle gemeentes, bij de betreffende ministeries. Hoewel we ons als lokale partij volledig focussen op Harderwijk en Hierden, zijn we trots dat onze lokale en regionale aanpak beloond wordt door deze ... Verder lezen »
 • Gepost op 27-07-2018
  U kunt de nieuwsbrief downloaden of hieronder op de website lezen. Klik hier om de nieuwsbrief 2018-02 te downloaden <tekst wit maken> Om de nieuwsbrief in te lezen klikt u met uw muis op de nieuwsbrief.   Links onderaan de geopende nieuwsbrief bevindt zich een navigatie menu, waarmee u met ... Verder lezen »