Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk

 SP Harderwijk
 • Gepost op 15-01-2022
  Daar stonden ze dan te pronken op maandag; het oude nieuwe kabinet bij de koning. Ondertussen stond men in Groningen in de rij in de hoop compensatie te krijgen voor hun leed wat veroorzaakt is door de keuzes van het kabinet. Verder lezen »
 • Gepost op 04-01-2022
  Juist nu hebben we goede zorg nodig. Onder het kabinet Rutte 4 wordt onze zorg nog verder uitgekleed. Dit kan niet. Verder lezen »
 • Gepost op 12-11-2021
  BAM! De jongeren van Don Bosco de Maten kunnen blijven zitten waar ze zitten. Samen met Lokaal Apeldoorn geschreven en met steun van mede indieners hebben we tijdens de raadsvergadering de motie aangenomen gekregen. Ook PvdD en WijApeldoorn stemden uiteindelijk voor. Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 15-12-2021
  Gelderland vormt een belangrijke poort in de Nederlandse delta. Het Gelderse rivierengebied vervult meerdere functies voor de binnenvaart, natuur, land- en tuinbouw, drinkwaterwinning, recreatie en grondstoffenwinning. Klimaatverandering leidt tot grotere variatie in neerslag in Nederland en Europa. Dit leidt tot extremen in waterstanden van onze rivieren, meren, sloten en beken. ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-12-2021
  In Regionale Energie Strategieën (RES) worden veel nationale afspraken uit het Klimaatakkoord in de praktijk gebracht. Dit gebeurt in een landelijk dekkend programma van 30 regio’s. Binnen de provincie Gelderland zijn er 6 Ressen en eerder diende elke regio een startnotitie in bij de provincie. Op dit moment moeten die ... Verder lezen »
 • Gepost op 15-12-2021
  De afgelopen jaren heeft de Provincie Gelderland een subsidie gehad voor scholen die hun schoolplein wilden vergroenen. Om aanspraak te kunnen maken op deze subsidie moesten scholen een uitgebreid plan maken samen met onder andere leerlingen, ouders en een ontwerper. Een proces dat voor scholen al snel een half jaar ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 18-01-2022
  Harderwijk Anders staat voor: gewoon Plastic, Metaal en Drankkartons (PMD) inleveren in iedere wijk. Dat voorstel kreeg in 2021 te weinig steun. Nu is gratis inleveren alleen mogelijk bij de Daltonstraat. Daar balen wij van! Waarom?  Het is omslachtig en onvriendelijk voor de inwoners van Harderwijk en Hierden. Je bespaart ... Verder lezen »
 • Gepost op 17-01-2022
  Bij ‘inclusie’ of ‘inclusiviteit’ gaat het erom dat iedereen ‘mee kan doen’ in onze samenleving, dat we daar onze samenleving op ingericht hebben. Het gaat over gelijke kansen, toegankelijkheid voor iedereen én dat we dat allemaal als vanzelfsprekend beschouwen. Inclusie is iets dat vele onderwerpen raakt. Een eerste inventarisatie toont ... Verder lezen »
 • Gepost op 14-01-2022
  Op 12 januari was er een extra commissie ruimte waarbij het ging over de voorbereiding van de nieuw te bouwen wijk Nieuw Weiburg bij het station.Vorig jaar zijn er in februari schetsen gedeeld met de buurt waarbij ook ideeën verzameld de werden van hoe het eruit moet komen te zien. ... Verder lezen »