Home
Home
Menu
Stadhuis

Politiek Harderwijk

CDA Harderwijk

 ChristenUnie Harderwijk

 VVD Harderwijk

 PvdA Harderwijk
 • Gepost op 12-09-2020
  Dit voorjaar stond het normale leven ineens stil. Scholen en kantoren gingen dicht en de straten waren uitgestorven. De Intensive Care lag vol en niemand wist wat ons te wachten stond. We gingen als land in lock down. Ik heb zelf 2 kinderen op de basisschool, dus ineens was onze ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-09-2020
  Deze week werd duidelijk dat de gemeente Harderwijk ruim 8,3 miljoen krijgt van het rijk om betaalbare woningen te bouwen in Harderweide. Goed nieuws, dacht de PvdA fractie. Totdat uit de cijfers van het ministerie bleek, dat maar 13% van dit programma van 762 woningen uit sociale huur gaat bestaan. ... Verder lezen »
 • Gepost op 16-07-2020
  In het najaar van 2019 heeft de PvdA in samenwerking met ZorgDat, Uwoon, Nel’s Kledingservice, Het Goed, De Kringloopwinkel, de Voedselbank en De Ontmoeting het project Beleefhuis Harderwijk opgezet, waarin mensen konden meemaken voor welke keuzes een gezin in armoede komt te staan. De evaluatie hiervan is op 16 juli ... Verder lezen »

 SP Harderwijk
 • Gepost op 10-07-2020
  We zien dat vele supermarktmedewerkers op of rond het minimumloon moeten werken. Daardoor zijn en blijven zij afhankelijk van huur- en zorgtoeslag, terwijl de aandeelhouders hun zakken met de miljoenenwinsten hebben gevuld.. De afgelopen 40 jaar zijn de lonen niet of nauwelijks gestegen en de lonen van de laagste ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-06-2020
  Meer dan 20.000 huurders uit heel Nederland hebben zich aangemeld bij de SP actie ‘0 is genoeg’.In Apeldoorn hebben er zich honderden mensen aangesloten bij deze. Verder lezen »
 • Gepost op 23-06-2020
  SP heeft in de Eerste Kamer de motie om de huren niet te verhogen, al 2 keer ingediend. Allebei de keren is deze aangenomen, maar Ollongren (D66) weigert deze uit te voeren. Verder lezen »

 D66 Harderwijk
 • Gepost op 02-09-2020
  Rita Braam wordt op 23 September benoemd tot Statenlid voor D66 Gelderland. Braam is geen onbekende in de Gelderse politiek. Zo was zij in de periode van 2015-2019 ook Statenlid voor D66 Gelderland en was onder andere woordvoerder Economie, Innovatie, Openbaar Vervoer, Fiets en Europa. Braam gaat Karin Visser opvolgen, ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2020
  D66 onderkent de ontwikkelingen die ten grondslag liggen aan de visie voor bereikbaar Gelderland die op 8 juli ter besluitvorming is voorgelegd aan de Staten. Dat zijn de groei van het aantal verplaatsingen, de klimaatopgave en de verbetering van verkeersveiligheid. De gebiedsgerichte aanpak en de aandacht voor lopen en fietsen ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2020
  'Niet alles kan overal'. Die titel gaf het Adviescollege Stikstof (ook wel bekend als de commissie Remkes) mee aan het eindrapport over stikstof. Dit rapport wordt de hele stikstofcrisis nog eens uiteengezet, het beleid van het Kabinet onder de loep genomen en worden er adviezen gedaan voor een oplossing. Daarnaast ... Verder lezen »

 Stadspartij Harderwijk Anders
 • Gepost op 26-03-2020
  Deze raamposter is bedoeld om te laten zien of je in deze lastige tijd hulp nodig hebt.Je kunt de poster downloaden en uitprinten en achter je raam plaatsen. DOWNLOAD DE POSTER Lukt dat niet, stuur ons dan een berichtje, dan kijken we wat we kunnen regelen. Laten we elkaar een ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-07-2019
   🚙🏠🚕🏠🚙 Met het opstellen van het rapport “Parkeren in Harderwijk Anders” willen we aan de slag met de problemen die bij ons gemeld zijn. Bedankt voor die meer dan 300 reacties! Op donderdagavond 18 juli diende Harderwijk Anders raadslid Edwin Enklaar tijdens de raadsvergadering een drietal voorstellen in waarmee een begin gemaakt kan ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-06-2019
  Je kunt het HA magazine downloaden of hier op de website lezen. Als je op het HA magazine klikt zie je links onderaan een navigatie menu, waarmee je met de pijltjes voor-en achteruit door de nieuwsbrief kunt bladeren. Het plus en min teken zijn voor het vergroten en verkleinen van ... Verder lezen »