Home
Home
Menu
Harderbroek

Kunstroute Harderwijk

kunstroute.jpg Hanzestad Harderwijk viert kunst! Ontdek Kunst in de etalages in de binnenstad van 25 augustus tot en met 23 november.    

De charmante Hanzestad Harderwijk staat op het punt om een kleurrijke en creatieve transformatie te ondergaan. Van 25 augustus tot 25 november 2023 wordt de binnenstad omgetoverd tot een uitgestrekte galerij van lokale en regionale kunst. Meer dan 30 etalages verspreid over de stad dienen als de perfecte achtergrond voor een gevarieerde tentoonstelling van schilderijen, beelden, fotografie, glaswerk en textielkunst. De kunst wordt gepresenteerd door getalenteerde kunstenaars die in Harderwijk of de directe omgeving wonen.
 
De kunstroute belooft bezoekers een unieke kans om kennis te maken met de diverse en levendige kunstscene die Harderwijk biedt. Van realistische tot abstracte werken, van traditionele tot eigentijdse stijlen, de kunstwerken in de etalages weerspiegelen de creativiteit en het vakmanschap van de kunstenaars.

Deze kunstroute is mede tot stand gekomen door de inzet van de Binnenstad Ondernemers Harderwijk (BOH). Stuurgroep lid Krista Pieters heeft met haar speciale betrokkenheid bij dit project gezorgd voor cohesie van de kunstroute. De diversiteit van kunstwerken die te bewonderen zijn tijdens deze kunstroute is echt opmerkelijk. Het is een mooie combinatie van creativiteit en expressie die de zintuigen prikkelt en de stad verrijkt. Dit alles was natuurlijk niet gelukt zonder de medewerking van de lokale ondernemers die bereidwillig hun etalageruimte beschikbaar stellen voor drie maanden.

‘De enthousiaste medewerking van de lokale ondernemers vormt de ruggengraat van het evenement en toont de kracht van samenwerking tussen kunst en ondernemerschap. Dit toont eens te meer de Hanzementaliteit die nog altijd springlevend is in Harderwijk. De kernwaarden TROTS, ONDERNEMEN, SAMENWERKEN en DYNAMISCH zie je hierin terug; aldus Krista Pieters.’

De opening van de kunstroute vindt plaats op vrijdag 25 augustus aanstaande om 15.00 uur door de wethouders Martijn Pijnenburg en Wilco Mazier. Deze opening, bij de Wereldwinkel, is het startpunt van een inspirerende reis door de wereld van kunst in de prachtige binnenstad van Harderwijk. Of je nu een gepassioneerde kunstliefhebber bent, of gewoon wilt genieten van de artistieke sfeer, deze kunstroute heeft voor elk wat wils.
 

Terug naar overzicht

Delen: