Home
Home
Menu
Harderbroek

Ontmoet de buren tijdens Open azc dag 22 september 2018

Harderwijk.JPG Op zaterdag 22 september 2018 van 13.00 – 16.00 uur is de Open azc dag. Veel asielzoekerscentra openen hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. De Open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, veertig locaties nemen deel. Vorig jaar trok de Open azc dag ruim 27.000 bezoekers.
 
Asielzoekerscentrum Harderwijk
Ook het azc Harderwijk aan de Graaf Ottolaan 26 opent de deuren. Een greep uit de activiteiten die georganiseerd worden, naast rondleidingen en het verkrijgen van internationale hapjes: een workshop breakdance, een schilderworkshop en taalles door bewoners, een speurtocht voor kinderen. Op de www.openazc.nl staat een overzicht van alle activiteiten die op de azc’s georgansieerd worden.
 
Elkaar ontmoeten
Met het openstellen van de deuren van azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.
 
Nationale Burendag
De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers en vluchtelingen buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.
 

Terug naar overzicht

Delen: