Home
Home
Menu
Harderbroek

Opnieuw Rook & Roll Fest in Harderwijk

2017-05.jpg Lifestyle, food en inspiratie in het Nachthok
Na het succes van de eerste editie in 2017 kon het eigenlijk niet uitblijven: er komt een nieuw Rook & Roll Fest in Harderwijk! Was het vorig jaar nog een eendaags festival, dit jaar vindt het festival plaats op twee dagen: 12 en 13 mei. Dat betekent dat bezoekers 2 keer zo lang kunnen genieten van lifestyle, food en inspiratie. Rook & Roll Fest is een festival waarbij de focus niet alleen ligt op food en drinks, maar ook op buitenleven, lifestyle, kunst, cultuur en muziek. Dat alles op een stoere en unieke stadslocatie: het terrein van de enige industriële fabriekshal die Harderwijk nog heeft.
“Het tweedaagse festival wordt gehouden aan de Baanweg, in en rond de oude, industriële fabriekshal van EasyRiet in Harderwijk”, zegt Leonard van der Plas, initiatiefnemer van het festival. “We bouwen de ruimte om tot festivalterrein met tientallen stands en foodtrucks. Het is echt heel divers. We hebben bijvoorbeeld een barbier, barbecue- en buitenkookproducten, vintage, kunst, een preparateur, vintage en een kunstenaar die met een kettingzaag kunstwerken zaagt uit grote boomstammen.”
 
Primeur
Natuurlijk is er volop te proeven: vis, vlees, vega, ijs, poffertjes, koffie, thee en ga zo maar door. Ook livemuziek mag niet ontbreken. Er zijn optredens van onder andere Charlie & the locals, Dean and the Moonboys, Jessica Koomen en Heels & Sneakers. Dit jaar krijgt het bier een Harderwijks tintje. Leonard: “Tijdens het festival wordt er bier geschonken van de Harderwijker brouwerij Het Brouwhuys. Echt leuk dat we Harderwijks bier schenken. Daarmee wordt het nog meer een lokaal feestje. De brouwerij laat speciaal voor Rook & Rol Fest voor het eerst hun bieren fusten. Dat is dus een primeur voor Harderwijk.”
 
Gezocht!
Wat betreft het aanbod lijkt het wel goed te zitten dit jaar. Maar de organisatie is nog steeds op zoek naar deelnemers. “Dit jaar hebben we meer vierkante meter beschikbaar dan de vorige editie. We hebben dan ook nog steeds standruimte beschikbaar voor geïnteresseerde ondernemers”, aldus Van der Plas. “We hopen dit jaar 5000 bezoekers te verwelkomen, dus dat maakt het festival natuurlijk een te gekke mogelijkheid om je lifestyleproducten onder de aandacht te brengen. Wie nog aan wil haken, kan contact met ons opnemen via de website.” 
 
Openingstijden
De deuren gaan op zaterdag open om 12.00 uur en sluiten om 22.00 uur. Op zondag is het terrein geopend van 13.00 tot 20.00 uur. Toegang is gratis. Locatie is de fabriekshal van EasyRiet aan de Baanweg 26 in Harderwijk.  Deze hal wordt nog steeds dagelijks gebruikt. Voor Rook & Roll Fest gaat het werk en het riet eenmalig aan de kant en wordt de hal en de buitenruimte omgetoverd tot een festivalterrein. Het festival vindt dus binnen en buiten plaats, waardoor het ook met een eventueel regenbuitje goed vertoeven blijft.
 
Stichting
Rook & Roll Fest werd vorig jaar georganiseerd door Erik Vervoorn en Leonard van der Plas. Leonard vertelt: “Ja, dat liep wel een beetje uit de klauwen. Ik heb ervaring in het organiseren, maar Rook & Roll Fest werd steeds groter en om met z’n tweeën in de avonduren een event voor 2500 bezoekers uit de grond te stampen is praktisch niet te doen. Gelukkig kregen we toen op de juiste momenten hulp en kwam het geweldig van de grond. Na afloop hebben we Rook & Roll Fest ondergebracht in een gelijknamige stichting. Het doel van de stichting is mensen in hun eigen regio samen te brengen op toffe stadslocaties en ze kennis te laten maken met creatieve ondernemers, muzikaal talent en kunstenaars die inspirerende en stoere ideeën hebben. En dat allemaal onder het genot van goed eten, lekker drinken en vriendschap.” Vanuit de stichting wordt er nu met meerdere mensen aan het festival gewerkt. “Tof om te zien dat je idee ook andere mensen enthousiast maakt en in beweging brengt”, aldus Leonard.
 
De stichting heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers voor de uitvoering. Er worden nog vrijwilligers gezocht voor allerhande praktische zaken voor en tijdens het festival. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@rookandrollfest.nl.
 
Meer informatie over Rook & Roll Fest is te vinden via: rookandroll.nl/fest.
 

Terug naar overzicht

Delen: