Home
Home
Menu
Harderbroek

Scissors op zaterdag 29 juni 2013 in Estrado te Harderwijk.

Swingende samenwerking tussen Hans Dulfer en Maurits handieMan de Weert

HARDERWIJK - De ongekroonde koning van de Nederlanse jazz, Hans Dulfer, is het boegbeeld van het muzikale project Scissors. Maurits de Weert is de drijvende kracht erachter. Hij nodigde zes andere muzikale geniën uit om een funky smeltkroes te creëren met de saxuele  melodieën van Hans Dulfer.

In deze loungeachtige benadering laat de grootste saxofonist van ons land het publiek kennismaken met een tot nu toe onbekende kant van hem. Dat leverde al veel enthousiasme op tijdens het Lalaland Festival 2012. Op zaterdag 29 juni a.s. staat het unieke gezelschap - met in deze regio veel bekende namen - op het podium van Estrado.

Maurits de Weert en Hans Dulfer kwamen elkaar tegen in het muzikantencircuit. De oud-Harderwijker, die vanwege zijn onvermoeibare inzet voor de regionale muziekcultuur ook wel de Poppaus van de Veluwe genoemd wordt, kreeg in de muziekpers lovende reacties voor zijn productiewerk voor Seven Eleven. Een van de recensenten schreef: Als bijvoorbeeld Maceo Parker (James Brown / Horny Horns) of Candy Dulfer ooit een live-opname wil laten produceren, dan raad ik ze aan om met handieMan te gaan werken.

 

Overweldigend
Hans Dulfer las die recensie en belde Maurits op met ongeveer de volgende boodschap: Ik hoor dat jij zo'n goeie producer bent. Mijn laatste cd wordt ook in Japan uitgebracht en daar willen ze graag extra bonustracks. Wil jij die misschien aanleveren? Maurits ging met de opdracht aan de slag en de reactie van Dulfer was even overweldigend als onverwacht. Ik ga deze tracks echt niet als aanhangend bonusmateriaal gebruiken... Daar zijn ze veel te goed voor! Heb je zin om mijn nieuwe cd te produceren. Ik hou wel van die loungy- funky sound. Klinkt lekker modern.

 

Wereldwijd
Nadat hij even naast zijn stoute blauwe schoenen had gedanst, ging handieMan het experiment aan met zo'n 25 verschillende ideeën. Vervolgens ben ik met mijn mobiele studio naar de molen in Groot Schermer afgereisd, waar Hans Dulfer woont. Daar heb ik hem laten improviseren over mijn beats. Uit het materiaal heb ik twaalf songs gedestilleerd. Begin dit jaar verscheen het album Scissors bij een wereldwijd opererend label. De promotiedame van het label kwam op het idee om Scissors ook live te gaan spelen. Binnen een week had ik een volledige band bij elkaar.

Naar hartenlust improviseren


De band bestaat uit bassist handieMan (Maurits de Weert), gitarist Jefferson (Jeffrey Migchelsen), toetsenist Robinson (Robin van Vliet), drummer Michello (Michel Scholten), trompettist Gerald (Gerald van Dijk), zangeres Yuli (Yuli Minguel) en rapper AreMc (Coen Grooten). De vier instrumentalisten houden zich tijdens de live uitvoeringen van Scissors strak aan de arrangementen van handieMan. Dat geeft Hans Dulfer en de andere drie frontmensen alle vrijheid om naar hartenlust te improviseren.

 

Het concert van Scissors begint op zaterdag 29 juni om 21.30 uur.(Zaal open: 20.30 uur.) Toegangskaarten kosten  15,00 aan de deur en  12,50 in de voorverkoop via www.estrado.nl
 

Terug naar overzicht

Delen: