Home
Home
Menu
Harderbroek

Winnaars ‘Dichter van de Dans’ bekend!

nicahelder.jpg Harderwijkse leerlingen uit groep 7/8 klommen deze maand in hun dichtpen. Eerder dit schooljaar bezochten zij via Cultuurkust de spetterende voorstelling  Veerkracht (Vallen en opstaan) van dansgezelschap Tr@nz. Vanwege de enthousiaste reacties op de voorstelling besloot Cultuurkust de dichtwedstrijd ‘Dichter van de Dans’ uit te schrijven. De opdracht luidde: ‘Schrijf een gedicht geïnspireerd op het verhaal van de voorstelling, het thema, de dans, of jouw gevoel erbij.’ Inmiddels zijn de winnaars bekend!
  Veerkracht (Vallen en opstaan) gaat over twee vreemdelingen die op straat leven en een bijzondere vriendschap sluiten. Dit thema leverde veel krachtige en gevoelige gedichten op over vriendschap en jezelf mogen zijn. Een bijzondere bijdrage aan de wedstrijd werd geleverd door Naomi Ramaker, die in 2016 door Cultuurkust werd uitgeroepen tot juniorstadsdichter van Harderwijk. Niet alleen schreef Naomi een speciaal gedicht voor deze wedstrijd, ook nam ze samen met Cultuurkust zitting in de jury om de winnende gedichten te selecteren.
 
Bij de keuze voor de winnaars is gekeken naar zeggingskracht, taalgebruik en verbeeldingskracht. De twee winnaars zijn: Iris Gooijer uit groep 8 van CBS De Parel, en Nica Helder uit groep 7 van Het Talent. Zij winnen met hun gedicht een exemplaar van de bundel ‘Dichter in de Klas’, waarin gedichten en illustraties van zowel kinderen als professionele stadsdichters en illustrators zijn opgenomen.
Ook interesse? De bundel ‘Dichter in de klas’ kan besteld worden voor €12,95 via onderwijs@cultuurkust.nl
 

Terug naar overzicht

Delen: